lørdag den 27. april 2013

Kære Corydon, Ziegler og Bondo Christensen,


Det der med ”heldagsskolen” eller er det "Den Kinesiske Model" er jeg sådan set fuldstændig ligeglad med. Jeg har en helt anden idè. Hvad med at skabe en sammenhængende skole i stedet for?

Lad os kalde det Den Finske Model....

For nu skal I bare høre hvad finnerne har gjort:
I Finland har de valgt at iværksætte et projekt, hvor tavlen vaskes helt ren, og skolerne (ja det kommer faktisk fra skolerne) bygger under­visningen op fra bunden i en sammenhæng. Ud med bøgerne og ind med elektronikken. Men ikke noget med at fare ud og købe en masse Ipads for pointen i projektet har absolut intet med det gadget-ræs vi har oplevet i Danmark. Nej de starter med indhold og pædagogik.
Ovenpå bygger de så en platform (cloud baseret naturligvis) og til sidst kigger de på hvilke devices der skal bruges i den sidste ende. Alt sammen udvikles med udgangspunkt i skolernes hverdag og projektet styres faktisk fra skolerne.
Så får vi et SkoleIntra der virker og en komplet lærings­platform på steroider.
Det hedder DreamSchool!
DreamSchool: http://www.dreamschool.eu
Finnish education board funds open source cloud services for schools:
https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/news/finnish-education-board-funds-open-source-cloud-services-schools

Fokus på indhold og pædagogik frem for gadget-ræs og "Næhh har du set jeg har fået en ny Ipad" kunne vi lære af i Danmark.

Jamen hvor skal pengene dog komme fra spørger I?

For det første er det finske projekt open source. Ring dog for pokker til Finland (til information er landeforvalget er +358 ).
For det andet...
For hver dag lærerne ikke går på arbejde, sparer landets kommuner 71 millioner kroner.
Det betyder, at kommunerne, efter 16 dages lockout, har optjent omkring 1,1 milliard kroner på ikke at udbetale løn til lærerne.
DRs hjemmeside: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/04/23/135327.htm

Mon ikke vi er i nærheden af at have projektet finansieret allerede? Jeg foreslår (helt seriøst) at kommunernes besparelser indefryses og målrettes samarbejdsbaserede udviklingsprojektet på folke­skole­området.
Lad os bare kalde projektet for ....DrømmeSkolen.dk

Med venlig hilsen
Leif Lodahl