lørdag den 27. april 2013

Den tekniske gæld


The Document Foundation har forklaret, at de bærer rundt på en 15 år gammel kodebase, hvor nye funktioner ikke blev implementeret og fejl ikke blev rettet. Nu har fællesskabet til gengæld opnået fuld kontrol over kodebasen. Det er på tide at betale af på den tekniske gæld.
Resultatet har været en lang periode, hvor mange frivillige har investeret i kodebasen, hvilket ikke var  muligt tidligere. Nogle af opgaver er særdeles lavpraktiske, som f.eks. at oversætte tyske kommentarer til engelsk. Omend er det en vigtig opgave,  for det gør kodebasen lettere tilgængelig for udviklere verden over.
Andre opgaver er langt mere komplicerede, f.eks. at omprogrammere alle dialoger til en helt ny metode, hvor udviklerne for meget større kontrol over dialogens opførsel og udseende. For ikke at tale om alle guides, som tidligere var programmeret i Java. De er nu (næsten) alle omprogrammeret med programmeringssproget Python.
Fællesskabet har investeret rigtig meget i at afdrage op den tekniske gæld, og har samtidig formået at implementere nye spændende funktioner. Der er rigtig mange nye features, blandt andet Microsoft Works Import filter samt understøttelse af Visio, Microsoft Publisher og CMIS.
Ikke alle opgaverne er afsluttet fuldstændigt, men vi nået et godt stykke af vejen.