fredag den 20. december 2019

Nancy i Frankrig bruger open source (og LibreOffice)

Byen Nancy i Frankrig bruger hvor det er muligt fri og open source, både til tjenester, der vedrører direkte til borgere og til dens interne operationer, herunder omkring 90% af byens 900 pc-arbejdsstationer.

Nancy bruger open source til at levere moderne, online selvbetjeningsløsninger til sin befolkning på ca. 104.000. Hele borgerforholdskæden styres af open source software, siger Romain Pierronnet, byrådsmedlem og fortaler for brugen af gratis software i den offentlige forvaltning.

Læs mere her: https://joinup.ec.europa.eu/collection/open-source-observatory-osor/news/modern-online-services

For at involvere borgerne bruger de Decidem, som er en portal til borgerinvolvering, der er udviklet som open source af den spanske by Barcelona. Dette blev for eksempel brugt til at organisere en afstemning på omkring 3000 borgere til at beslutte skoletid og ferieplanlægning og til at organisere en afstemning om en miljøforandring, der involverede 5000 deltagere og 200 forskellige planer.

I slutningen af dette år vil Nancy have afsluttet sit skifte LibreOffice. LibreOffice bruges på 810 (90%) af de 900 pc-arbejdsstationer i Nancy.