torsdag den 2. januar 2020

Godt nytår

Det nye år kommer til at blive et skarpt hjørne for LibreOffice, da vi skal fejre 10-årsdagen for LibreOffice-projektet den 28. september, og 20-årsdage for Sun Microsystems meddelelse om at frigive StarOffice-kildekode til open source - OpenOffice.org den 19. juli.

Når det så er sagt, står vi overfor udfordringer i det danske projekt. Den forholdsvis lille kreds af "medlemmer" som står for oversættelse til dansk, skrumper mere og mere ind. I realiteten er vi kun to personer. Det betyder desværre, at vi ikke er i stand til at nå igennem de tekststumper der skal oversættes, til tiden.

Vi har brug for flere frivillige, som kan hjælpe os med at oversætte, kontrollere og godkende de nye og ændrede elementer, som kommer med hver eneste version. Det gælder oversættelse af selve brugergrænsefladen, men også F1-hjælpeteksterne.

Interesseret i at hjælpe?

Kommunikationen foregår via mail, og vi har en postliste (dansk@da.libreoffice.org). Du kan se mail-arkivet her: https://listarchives.libreoffice.org/da/dansk/ og du kan tilmelde dig ved at sende en mail til dansk+subscribe@da.libreoffice.org. Du vil efterfølgende modtage en mail, hvor du skal bekræfte indmeldelsen. Herefter kan du sende mails til listen, og vil således også fremover modtage alle mails. Det er god skik lige at starte med en kort selv-præsentation.

Arbejdet med at oversætte foregår on-line i din browser. Det vender vi tilbage til, når du har tilmeldt dig. Og husk: Det er frivilligt arbejde, og du bestemmer helt selv, hvor meget tid du vil lægge i det.