torsdag den 19. december 2019

Open source skaber vækst i Europa

Overalt i Europa vil antallet af job, der er relateret til open source-software vokse med ca. 8% i de kommende fire år, langt mere end i andre dele af it-sektoren. Det fremgår af et forskningsprojekt fra Frankrigs open source-brancheorganisation m.fl. I Frankrig vil den samlede open source-jobvækst være 8,4%, i Tyskland 7,3%, Storbritannien 7,7% og i resten af Europa 8,3%.

Læs forskningsresultatet her: https://cnll.fr/media/2019_CNLL-Syntec-Systematic-Open-Source-Study.pdf

Af studiet fremgår en tydelig sammenhæng mellem væksten i de enkelte lande og landenes  offentlige sektors kultur inden for specifik udvikling og integration af heterogene systemer samt en historisk stor investering fra offentlige myndigheder.



Rapportens forfattere mener at Europa har en unik mulighed for at gå foran i udviklingen af Open Source.

Af natur består open source markedet i høj grad af services. Dette skyldes at open source løsninger betragtes som mere egnede for skræddersyede slutløsninger end tilfældet er med traditionel software. Open source benyttes af samme årsag ofte i forbindelse med specifikke løsninger, som kræver ekstra services og integration. Open source er især til stede i innovativ teknologi (Cloud, AI osv.), Som kræver mere integration end mere moden teknologi.

Rapporten er udgivet af CNLL, SyntecNumérique, Systematic og teknowlogy Group.