torsdag den 19. december 2019

CERN og fri software

I juni rapporterede IT-pressen bredt om CERNs Microsoft Alternatives (MALT) -projekt. ”Det startede som en meget uheldig situation med stigende licensomkostninger, men har forvandlet til en god mulighed for at gennemgå den måde, vi gør ting for at gå hen imod åbne løsninger,” fortæller Giacomo Tenaglia, som repræsenterer CERN.

I 2020 planlægger den europæiske forskningsorganisation CERN at erstatte sin proprietære mailserver med Kopano, et open source-alternativ. Det vil også snart afsløre en ny portal til at guide dens softwareudviklere og give andre adgang til og bidrage til CERN-software.

Læs mere her: https://joinup.ec.europa.eu/collection/open-source-observatory-osor/news/open-source-culture

Det stigende fokus på og brug af open source blev annonceret ved en netværksmiddag i Zürich, Schweiz, arrangeret af CH Open, den schweiziske open source-gruppe, den 29. november. Præsentationen af Tenaglia gør dette til den første offentlige begivenhed, hvor CERN taler om sine planer om at bruge mere open source-software.

Om CERN og fri software

CERN har været involveret i fri og open source-projekter i årtier. Forskningsorganisationen startede World Wide Web, skabte verdens første websted i 1989 og gjorde det tilgængeligt som open source i 1993.