mandag den 26. december 2016

Hjælpen i LibreOffice

LibreOffice har en omfattende indbygget hjælp, som normalt installeres sammen med programmet. Hjælpen kan aktiveres ved at trykke på F1, vælge Hjælp - LibreOffice hjælp eller ved at klikke på ?-ikonet i en dialog.


Hele hjælpen findes også on-line her: https://help.libreoffice.org/Main_Page/da.Hjælpen er opdelt i logiske afsnit:
  • LibreOffice Writer (tekstbehandling)
  • LibreOffice Calc (regneark)
  • LibreOffice Impress (præsentationer)
  • LibreOffice Draw (tegninger)
  • LibreOffice Base (database)
  • LibreOffice Math (formelredigering)
  • LibreOffice Basic (programmering med Basic)
Men du kan i den lokale version benytte det indbyggede stikordsregister eller søge efter tekst. Samtidig er det muligt for dig at lave bogmærker på sider som du forventer at skulle vende tilbage til.

Hjælpen består af omkring 460.000 ord, og alt bliver oversat til dansk. Det er ikke usædvanligt at vi for hver version skal behandle eller oversætte omkring 20-30.000 ord. Til sammenligning består brugergrænsefladen 'kun' af omkring 100.000 ord.

Emnerne i hjælpen spænder vidt. Der er forklaringer til alt fra typografier i tekstbehandling ( https://help.libreoffice.org/Writer/Creating_New_Styles_From_Selections/da ) over sub-procedurer ( https://help.libreoffice.org/Basic/Basics/da#Hvad_er_en_Function.3F ) i makroer til beskrivelser af komplicerede statistiske formler ( https://help.libreoffice.org/Calc/Add-in_Functions,_List_of_Analysis_Functions_Part_Two/da#IMAGARGUMENT_.28IMARGUMENT_p.C3.A5_engelsk.29 ).

Det giver af og til nogle udfordringer, fordi emnerne er meget specialiserede på hver deres område, og vi har ikke altid ekspertisen til at oversætte beskrivelserne helt korrekt. Et andet problem er at vi med så stort et korpus har lidt udfordringer med at holde konsistens i ordlyd og begreber.

Hvis du finder fejl eller områder hvor vi kan gøre oversættelserne bedre, så er du velkommen til at kontakte os her: http://forum.liboforum.dk/ .