lørdag den 27. december 2014

LibreOffice konferencen

Når konferencen afholdes i Danmark har vi en vis fortrinsret mht. at holde oplæg.

Hvis nogen af nyhedsbrevets læsere har noget interessant at fortælle, så begynd allerede nu at planlægge det. Der er "call for paper" en gang i foråret, og så skal I bare sende bidrag ind. Som udgangspunkt afholdes alle oplæg på engelsk.

Jeg mener vi har noget at byde ind med, f.eks. vores håndtering af sprogværktøjer. Vi har også mulighed for at lave et indlæg om, hvordan vi håndterer og koordinerer oversættelsen. Dansk er faktisk et af de sprog, som er længst fremme mht. oversættelse.
Om konferencen: http://conference.libreoffice.org/

Er der læsere fra Grønland, Island  eller Færøerne?
Jeg ved der er tiltag i gang alle tre steder, og det vil være kanon godt, hvis vi kan fortælle noget om det. I LibreOffice er der stor interesse for de smalle sprog.

Er du programmøer?
Der kommer til at være rigtig god mulighed for at lære noget nyt. Hvis du er programmøer og har interesse for at lære at programmere LibreOffice, så vil der blive rig mulighed for det under konferencen. Det vil dog være en god idé at forberede sig, f.eks. ved at kigge på et par "easy hacks" først.

Om easy hacks: https://wiki.documentfoundation.org/Development/Easy_Hacks

Vil du certificeres?
Under konferencen vil der blive mulighed for at blive certificeret "Trainer" eller "Implementer". Hvis du underviser i LibreOffice eller er projektleder for et LibreOffice projekt, så begynd allerede nu forberedelserne. Jeg synes det vil være oplagt, at vi får certificeret mindst et par danskere under konferencen. Kontakt mig hvis du er interesseret.

Om certificering: http://www.libreoffice.org/about-us/certification/