onsdag den 30. juli 2014

LibreOffice sparer 1.000.000 € i Toulouse

Den franske by Toulouse sparer € 1.000.000 ved at migrere alle sine arbejdspladser til LibreOffice. Dette projekt blev forankret i en overordnet digital politik, der placerer fri software som en drivkraft for lokal økonomisk udvikling og beskæftigelse.

Det centrale projekt i Toulouse open source-politik er skiftet til LibreOffice. Dette dækker flere tusinde mennesker ud af de 10.000, der arbejder for byen og Toulouse Métropole. Migreringen - som den ansvarlige embedsmand beskriver som "et større projekt" -. Blev vedtaget i 2011 og påbegyndte i 2012 Det tog halvandet, og 90 procent af arbejdspladserne kører nu LibreOffice.

Beslutningen om fri software er logisk knyttet til en omkostningsbesparende politik, nu hvor franske byer skal rationalisere og reducere omkostningerne inden for rammerne af reducerede budgetter.
Software-licenser til kontorpakker kostede Toulouse € 1.800.000 hvert tredje år. Migreringen kostede omkring 800.000 euro, primært til udvikling.
"Beslutnngen om fri software har sin pris. Det antages, at omkostningsreduktionen kan effektiviseres, hvis vi kan flytte en vis mængde af de programmer, som anvendes af personalet." 
 Det udtaler Erwane Monthubert, som er ansvarlig for projektet.

Undtagelsesvis har nogle ansatte fået lov til at beholde Microsoft Word på deres skrivebord sammen med LibreOffice i en periode. Det var en "bevidst fleksibel proces," siger Monthubert, selvom det nedsætter hastigheden af implementeringen.

Undtagelserne blev accepteret, fordi nogle Word makroer og avancerede Excel-filer ikke kan gengives i LibreOffice. "Når det f.eks. kommer til at lave visse typer af præsentationer, kræver det lidt ekstra indsats. Så for nogle ansatte er processen ikke klar, og dette kan forårsage problemer i det daglige arbejde."

Kilde: https://joinup.ec.europa.eu/elibrary/case/toulouse-saves-1-million-euro-libreoffice