søndag den 22. september 2013

Windows XP

På Microsofts hjemmeside kan du læse:
Support ophører for Windows XP
Support for Windows XP ophører den 8. april 2014. Hvis du kører denne version, når supporten er ophørt, får du ingen sikkerhedsopdateringer til Windows.
Det er et faktum som du skal tage endda meget alvorligt hvis du bruger Windows XP på en eller flere computere. Reelt betyder det at du ikke bør benytte din computer efter denne dato, fordi der ikke længere kommer sikkerhedsopdateringer til den. At bruge internettet fra en sådan maskine til homebanking er nærmest uansvarligt.

Du kan vælge at skifte din computer ud med en nyere model med en mere moderne version af Windows. Men du kan også vælge at beholde din computer og nøjes med at opgradere  operativsystemet. Hvis det er en halvgammel maskine (hvilket det sandsynligvis er), kan du sikkert ikke få et tilfredsstillende resultat ud af at opgradere til Windows 7. Maskinen er simpelthen ikke kraftig nok til det.

I stedet vil jeg foreslå at du prøver at installere Ubuntu Linux på maskinen. Du kan endda installere Ubuntu Linux ved siden af Windows hvis du har lidt ekstra plads. Så kan du tilgå dine filer (i Windows) fra Ubuntu. Hvis du gerne vil prøve Ubuntu af først, kan du faktisk prøve det, uden at installere på din harddisk. Installationsmediet kan nemlig godt fungere som et medie, som du kan afvikle Ubuntu fra, uden at installere det først.

Du kan downloade Ubuntu her: http://ubuntudanmark.dk/download/
Hvis du gerne vil have hjælp til Ubuntu, kan du på Ubuntu Danmarks hjemmeside også se hvor og hvornår der er møde næste gang. Folkene der er altid hjælpsomme og venlige.