lørdag den 21. september 2013

Nye features

Der er rigtig mange nye funktioner og features på vej i kommende versioner. Herunder et lille smugkig på nogle af dem:

Detaljeret konfiguration

For de avancerede brugere er det nu muligt at finindstille hver enkelt detalje i opsætningen af LibreOffice. Det svarer til funktionen about:config i Firefox.

Ramme omkring tekst

Det vil fremover være muligt at specificere tekstegenskaberne til at sætte en ramme omkring teksten.
Resultatet kan være forskelligt og her sætter kun fantasien grænser.

Farver i formler

Det er fremover meget let at justere detaljerne for indholdet i formler, blandt andet farver og størrelser.

Windows

LibreOffice udnytter Windows' indbyggede funktioner meget bedre. Blandt andet grupperes igangværende dokumenter i opgavepanelet, men der er også mange andre forbedringer til Windows.

Sidepanel

I maj måned skrev jeg (læs her: http://libreofficedk.blogspot.dk/2013/05/nyt-spndende-designtiltag.html ) om et nyt sidepanel, som blev lagt i version 4.1 som "eksperimenterende".
Sidepanelet er nu blevet konverteret til LibreOffice's WidgetLayout og er ikke længere en eksperimenterende feature. Sidepanelet er slået fra alle steder bort set fra Impress, men det er hurtigt at aktivere med Vis - Sidepanel.

Bugs

Der bliver rettet fejl i hver eneste version af LibreOffice, og nogle af fejlene er meget gamle. Et eksempel på gamle fejl som ikke er blevet rettet, er problemet med tekstdokumenter, som starter med en tabel. I så fald er det ikke muligt at markere hele dokumentet. Fejlen er første gang rapporteret i 2002, og nu ser det ud til at være løst.

Læs mere om rettelsen her: http://vmiklos.hu/blog/lo-selectall.html .