søndag den 22. september 2013

Kommunalvalg

Om ikke så længe skal vi til valgurnerne for at fortælle, hvem vi gerne vil have til at forvalte vores penge ude i de 98 kommuner. Kommunalvalg udemærker sig ved, at det ofte er lokale og vedrørende emner der er til debat.

Kan vi på nogen måde få sat IT og open source sat på den politiske dagsorden i valgkampen?

Måske, og vi kan da prøve. Det eneste der er at gøre, er at stille en masse fornuftige spørgsmål til byrådskandidaterne inden valget. Tag emnet op på valgmøder og i vælgerforeningerne. Hjælp med at klæde politikerne på til debatten.

Når I tager emnet op til debat, så pas endelig på at det ikke bliver et spareforslag. Open source er ikke gratis, og hvis kommunerne ønsker at øge brugen af open source software vil det kræve en højere grad af engagement. Formand for Prosa Niels Bertelsen beskriver det meget godt her: http://www.prosa.dk/aktuelt/nyhed/artikel/open-source-handler-om-at-nyde-og-yde-ogsaa-for-kommunerne/

Der findes en række rigtig gode eksempler på open source i kommunerne, og jeg vil her fremhæve en enkelt. En lang række kommuner har slået sig sammen i et samarbejde omkring open source løsninger. Det startede med at kommunerne samarbejdede om at lave hjemmesider med Drupal, men på det seneste er der blandt andet også kommet tale-til-tekst og CPR-data på programmet. Læs mere på OS2's hjemmeside http://www.os2web.dk/ .