onsdag den 18. april 2018

LibreOffice Online

De seneste versioner af LibreOffice har været fokuseret på at gøre online-versionen bedre. Blandt andet er hele hjælpesystemet nu automatisk konverteret til HTML-sider. Ud over det er det gjort en kæmpe indsats for at konvertere alle dialoger til naturlig Gtk3, som kan konverteres til HTML. Caolán McNamara, som har stået for store dele af konverteringen, har lavet nogle optagelser af dialogerne LibreOffice: http://caolanm.blogspot.dk/2018/04/some-native-gtk-dialogs-in-libreoffice.html.

Du kan læse tidligere artikler om LibreOffice Online: http://libreofficedk.blogspot.dk/search/label/LibreOffice%20online

LibreOffice Online er et stykke software, som ikke giver nogen mening, uden også at have en server. Dels skal du bruge en Webserver som kan afvikle LibreOffice, men du skal også bruge et sted at gemme dokumenterne. Sammenlignet med Google, så er Google Docs programmerne, og Google Drive er stedet hvor du har dokumenterne.

Heldigvis er LibreOffice Online allerede indbygget i flere cloud-servere, og den nemmeste måde for private at  komme i gang på, er med NextCloud eller ownCloud. Du kan installere en NextCloud eller ownCloud på din egen NAS (Network Attached Storage) eller måske på en server hos Amazon, Azure eller andre steder.

Læs mere om ownCloud: https://owncloud.org/
Læs mere om NextCloud: https://nextcloud.com/

Her kan du se et eksempel på LibreOffice Online i NextCloud: