mandag den 19. februar 2018

Hjælp design-teamet - kom med din mening

Design-teamet arbejderkonstant med at forbedre brugeroplevelsen i LibreOffice. Senest har vi set et af resultaterne af deres arbejde i dialogen "Indsæt specialtegn" i version 6.

Nu vil designerne gerne have vores hjælp til at tage den bedste beslutning. Denne gang handler det om listen med skrifttyper. Der ligger en række forbedringsforslag til grund for arbejdet, men nu vil de altså gerne have vores råd.

Problemet er, at LibreOffice lister samtlige skrifttyper der er installeret på den pågældende computer, hvilket i de færreste tilfælde er effektivt - specielt fordi listen er alfabetisk. Det betyder at "Times New Roman" ligger en kilomenter nede af listen.

Designteamet er kommet op med tre forskellige forslag, som vi kan stemme om.
  • Forslag 1: Favoritter (Udpeg de skrifttyper som du oftest bruger, og de vil blive vist i listen)
  • Forslag 2: Opmærkning/tags (Opmærkning af alle skrifttyper med en farvekode, og i listen vælger du hvilke farvekoder du vil se i listen)
  • Forslag 3: Forhåndsdefinerede filtre (Vælg mellem Automatisk, Lokalt, Synlige og Alle hvor Synlige er dine egne valg.)

Forslag 1: Favoritter

Du kan læse en mere detaljeret beskrivelse (engelsk) her: https://design.blog.documentfoundation.org/2018/02/18/improvements-font-listing/

I artiklen kan du se forslag til skærmdesign og nederst i artiklen kan du afgive din stemme. Hvad foretrækker du?