mandag den 12. februar 2018

Bedre hjælp i LibreOffice

Hjælpesystemet i LibreOffice er forbedret i version 6.0, hvilket er første skridt i retning af et helt nyt hjælpesystem.

Forbedringen oplever du kun hvis du ikke har installeret off-line hjælpen. On-line hjælpen er gjort komplet, og kan navigere rundt i menuen, benytte stikordsregistret eller søge i teksten.

Du kan finde hjælpen on-line her: https://help.libreoffice.org/6.0/.

On-line hjælpen ligger på en hjemmeside, som kan bruges fra pc, tablet og mobiltelefon uden de store problemer.

Hvis du aktiverer on-line hjælpen fra LibreOffice, vil du automatisk få vist den hjælpeside, som omhandler den funktion, som du er i gang med at anvende. Du vil ligeledes automatisk få vist hjælp til den version du anvender.

I hjælpen kan du altid skifte sprog, altså læse den samme artikel, blot på et andet sprog.

En stor fordel ved opbygningen er, at vi nu kan hjælpe hinanden ved at sende et link til en konkret artikel. Se et eksempel: https://help.libreoffice.org/6.0/da/text/shared/guide/navigator_setcursor.html

Fra version 6.1 vil den indbyggede off-line hjælp blive opdateret med de samme funktioner som on-line versionen, så off-line og on-line hjælpen kommer til at ligne hinanden mere.

Noget af det vi i fremtiden kan glæde os til, er flere skærmbilleder i hjælpen. Med det eksisterende hjælpesystem er det meget besværligt at lægge skærmbilleder ind i hjælpen, f.eks. som eksempler. Årsagen er, at der skal være dannet et skærmbillede for hver eneste af de mere end 100 sprog i LibreOffice, hvilket der også lavet en løsning på.

Der er fortsat små børnesygdomme i det nye system, hvilket blandt andet betyder at der i den danske hjælp af og til dukker engelske tekster op. Ikke i hjælpeteksten, men i forskellige navigationselementer. Et eksempel er listen med moduler, hvor Diagrammer er blevet til Chart. Søgningen skal nok også finpudses, for der dukker søgeresultater op fra andre (tidligere) versioner end den aktuelle.