torsdag den 26. marts 2015

Storbritannien udgiver værktøjskasse for åbne dokumenter

Som jeg tidligere har skrevet om, har Storbritannien besluttet at kun ODF-formatet er anerkendt som udvekslingsformat for dokumenter.

Det kan du læse om her: http://libreofficedk.blogspot.dk/2014/07/storbritannien-vlger-een.html og her: http://libreofficedk.blogspot.dk/2014/12/odf-i-storbritannien-hvor-langt-er-de.html.

Organisationen Community for Open Interoperability Standards (Storbritanniens gren af Open Forum Europe) har nu i samarbejde med en række organisationer, firmaer og myndigheder produceret en letforståelig forklaring på, hvad ODF er og hvorfor åbne dokumentformater er så vigtige.

Værktøjskassen består af en lille brochure som forklarer sammenhængene samt en infographic, som viser sammenhængene grafisk.


Værktøjskassen forklares på hjemmesiden sådan her:
Denne værktøjskasse indeholder en mappe med principper og infographic til britiske regerings teknologiledere, til brug i uddannelsen af offentligt ansatte om valgmuligheder og fordele ved brug af ODF. Indholdet i folderen forklarer principper og fordele ved ODF samt en sammenligning af konkurrerende formater, og den række af ODF redigeringsfunktioner der for øjeblikket er til rådighed. Et afsnit indeholder tekniske værktøjer og offentlig kontakter som reference, sammen med uddrag og højdepunkter fra den nuværende britiske regerings politik for åbne standarder. Værktøjskassen forventes at blive suppleret med yderligere dokumenter i fremtiden, heriblandt digitale aktiver og præsentationer.

Du kan finde værktøjskassen her: http://www.openforumeurope.org/library/ODF/odf-toolkit/