lørdag den 5. april 2014

Document Liberation Project

En tilbagevendende problem for brugere af computere er i dag, er erfaringen, at dit ​​personlige digitale indhold skabt år tilbage og gemt i gamle, forældede filformater. Ofte kan disse gamle filer ikke åbnes af mere moderne versioner af programmet, eller programmet eksisterer ikke længere. Brugerne er, sat på spidsen, låst ude af deres eget indhold. Den mest almindelige årsag til denne manglende evne til at få adgang til gamle data er brugen af ​​proprietære fil-formater, der resulterer i leverandør lock-in.

Se mere på http://www.documentliberation.org/

I årene siden lanceringen af ​​LibreOffice i 2010, har flere af vores community-medlemmer påtaget sig at forbedre interoperabiliteten med proprietære programmer. Opmuntret af den nye frihed, som LibreOffice har givet, slog flere udviklere sig sammen med en gruppe af ingeniører, der har specialiseret sig i at forstå strukturer og indhold i lukkede, proprietære filformater. Den første frugt af dette samarbejde var libvisio, et bibliotek til at parse filer skrevet i det binære Visio-fil format, der er udviklet som et Google Summer of Code 2011 projekt.

Document Liberation Project har til formål at skabe et hjem for det voksende fællesskab af udviklere forenet for at frigøre brugere fra leverandør lock-in på indhold. Formålet er at bidrage til det blomstrende økosystem omkring Open Document ved at levere effektive værktøjer til at omdannelse proprietære filformater til det tilsvarende ODF-format.

Hvis du herne vil have Document Liberation logoet på dit skrivebord, og ikke bare på din computer, kan du hente en skabelon. Alt du behøver, er et papir, saks og lim: http://people.freedesktop.org/~dtardon/documentliberation/dlp-cube.svg