søndag den 30. marts 2014

700 dialoger

Igennem de seneste versioner af LibreOffice har der været et arbejde i gang med at omlægge dialoger fra hardkodet C++ til .UI-filer. Der mangler fortsat 68 dialoger, men hvor er de?

Det kan umiddelbart synes underligt, men det er rigtigt. Programmørerne har i længere tid været i gang med at omlægge samtlige dialoger fra at være hardkodet C++ til det mere dynamiske .UI-format. Vi ved at der fortsat er 68 dialoger, som mangler at blive omlagt, men det er ikke muligt maskinelt at finde de enkelte dialoger. Derfor er der et eftersøgningsarbejde i gang.

LibreOffice består af 8 mio. linjer kode, og de resterende dialoger skal sandsynligvis findes steder i periferien af programmet.

Det nye dialogformat giver mange muligheder, blandt andet at dialigerne tilpasser størrelsen efter indholdet. Det har den fordel, at de forskellige sprog, altid har den rigtige dialogstørrelse. En anden fordel er, at det er forholdsvis let at komme i gang med at udvikle brugergrænsefalden i LibreOffice, og det nye Startcenter med forhåndsvisning af senest bruge dokumenter, er blot et eksempel på, hvordan det nye format kan udnyttes.

Kilde: http://caolanm.blogspot.dk/2014/03/700-conversion-target-reached.html