søndag den 6. april 2014

Windows XP er død

Med mindre du har en mindre formue parat, er din Windows XP computer død. Om ganske få dage slutter supporten fra Microsoft, og det er måske også på tide. Windows XP har været det foretrukne styresystem i mere end et årti, og det med rette. Windows XP er en fantastsik opfindelse, og har klaret opgaven fantastisk.

Men tiden er altså forbi for denne version af Windows. Det er simpelthen for dyrt for Microsoft at fortsætte med at vedligeholde og sikkerhedsopdatere Windows XP.

Desværre er der verden over rigtig mange mennesker, som endnu ikke har forstået budskabet, at Windows XP ikke længere bliver opdateret. Det udsætter de pågældende computere for en sikkerhedsrisiko som er ud over det sædvanlige. Og det betyder øget risiko, ikke bare for de pågældende brugere, men for os alle sammen. Årsagen er, at de tilbageværende Windows XP maskiner (og dem er der desværre fortsat rigtig mange af), da de kan bruges til at angribe din og min computer.

Derfor er det i alles interesse, at vi får alle disse XP-maskiner ud af systemet. De fleste computere er i dag på internettet, hvilket gør dem til en del af internettet. Og en XP-maskine som bare et par timer hver dag er on-line, kan være et vigtigt redskab for IT-kriminelle, som f.eks. kan bruge maskinen til DDOS-angreb på din eller min hjemmeside.

Derfor bør alle med bare en lille smule indsigt i IT, hjælpe svigermor, bedstefar og gamle Ole henne i nr. 9 med at få opgraderet computeren. Det kan f.eks. være i form af at installere Ubuntu Linux i stedet for Windows XP.