torsdag den 25. juli 2013

LibreOffice 4.1

København, Torsdag den 25. Juli 2013

LibreOffice 4.1.0 – et vendepunkt for bedre interoperabilitet

LibreOffice 4.1 er den 6. version siden LibreOffice blev præsenteret første gang, den 28 September 2010. Programmet kan downloades til Windows, Mac og Linux her: https://da.libreoffice.org/hent-libreoffice/ 

Endnu en gang præsenterer The Document Foundation en kontorpakke med et væld af nye funktioner. Samarbejde med andre kontorprogrammer og håndtering af forældede dokumentformater er et af fokusområderne i LibreOffice og den overordnede vigtigste nyhed er summen af en lang række forbedringer til integrationen med blandt andet Microsoft Office.

Blandt de vigtigste konkrete nyheder er: 
  1. Mulighed for at indlejre skrifttyper i dokumenter 
  2. Store forbedringer i integrationen med Microsoft Office, herunder import og eksport af regnearksfunktioner, som er nye i Excel 2013.
  3. Mærkbare hastighedsforbedringer både ved programstart og indlæsning af f.eks. store regneark.
  4. Forbedringer til brugergrænsefladen, f.eks. lettere håndtering af kommentarer .
  5. Ny funktion, hvor en serie af billeder kan danne et komplet fotoalbum som præsentation 
  6. Diagrammer kan eksporteres separat som ODF diagramfil (.odc) eller som grafikfil, f.eks. PDF eller SVG. 

Se en oversigt over forbedringerne her: https://da.libreoffice.org/om-libreoffice/features/ 

LibreOffice 4.1 arver endvidere visse features fra Apache Open Office, heriblandt sidepanelet fra IBM Lotus Symphony, hvilket dog foreløbigt betragtes som en eksperimentel funktion, som udviklerne endnu ikke er helt færdig med at integrere i LibreOffice.

Den tidligere frigivne version 3.6.7 bliver den sidste version i 3.6-rækken, og version 4.0 betragtes nu som den "konservative" og mest stabile version af LibreOffice. Den aktuelle version 4.1 er stabil, men egner sig endnu ikke til professionelt brug i større installationer. Første bug-fix er planlagt til at blive frigivet om en måned.

Om to måneder, den 25. september, afholdes den tredje årlige konference for udviklere I Italien. I år er det universitetet i Milano som stiller faciliteter til rådighed. Læs mere om konferencen her: http://conference.libreoffice.org/2013/en.

Om LibreOffice

LibreOffice er den frie open source kontorpakke til Windows, Mac og Linux, der giver dig seks funktionsrige programmer til alle dine behov inden for dokumentproduktion- og databehandling: Writer, Calc, Impress, Draw, Math og Base.

LibreOffice er det perfekte valg til private brugere, virksomheder, skoler, forvaltninger og andre organisationer, fordi den giver dig alle de funktioner, du har brug for. LibreOffice er let at installere og bruge på alle større operativsystemer og på en bred vifte af hardware. 

LibreOffice er et fællesskabsdrevet og brugercentreret open source projekt. Det vil altid være gratis og open source, så du har den bedste garanti for ubegrænset, langsigtet adgang til softwaren og dermed til dine filer. 

Om The Document Foundation

The Document Foundation er en uafhængig fond, stiftet i Tyskland af førende medlemmer af fællesskabet bag OpenOffice.org. Fonden bygger videre på fundamentet af ti års arbejde i fællesskabet. 

Den blev oprettet i troen på, at den kultur der kommer ud af en uafhængig fond, bringer det bedste frem i bidragydere og vil levere den bedste software til brugerne. Det er frit for enhver, der er enig med vores grundlæggende værdier, at bidrage til vores aktiviteter. Fonden byder firmaer, institutioner og organisationer velkommen til at deltage, fx ved at sponsorere personer til at arbejde som bidragydere i fællesskabet.