søndag den 14. maj 2017

Sikkerhedsrisiko

Danmark er blandt mange andre lande under et heftigt hacker-angreb, hvor kriminelle forsøger at inficere blandt andet offentlige myndigheders computere med ransomware. Modellen er at en brugers computer inficeres med en virus, som krypterer alle filer på både den pågældende computer, men også på de netværksdrev som den pågældende bruger har adgang til. Efterfølgende vises en besked om at filerne vil blive frigivet, hvis brugeren indbetaler et forholdsvis lille beløb på ca. 300 - 600 USD.

Jeg synes det er værd at bemærke, at
den bølge der ruller hen over stort set samtlige lande i den vestlige verden, udelukkende rammer computere som benytter ældre versioner af styresystemet Windows.

Jeg synes også det er værd at bemærke, at
metoden er udviklet af den amerikanske efterretningstjeneste NSA, hvorfra den er blevet lækket.

De amerikanske efterretningstjenester har udviklet denne og mange andre hackerværktøjer til eget brug, men i de forkerte hænder kan de altså bruges til andre kriminelle formål.

En gruppe af uafhængige journalister, som kalder sig "Investigate Europe" har for nogle måneder siden offentliggjort en artikel på tysk, som forklarer hvordan Europa har negligeret afhængigheden af Microsoft, og hvordan politikere og embedsmænd ikke har formået at reagere på åbenlyse risici.

Artiklen er i forbindelse med hackerangrebet denne weekend blevet oversat og publiceret i en engelsk version: http://www.investigate-europe.eu/en/why-europes-dependency-on-microsoft-is-a-huge-security-risk/