lørdag den 20. maj 2017

Et kig frem på LibreOffice 5.4

Den næste version af LibreOffice er 5.4, og i følge planen udkommer den i august. Oversættelse til dansk er godt i gang, og jeg vil her forsøge at give et overblik over hvad vi kan forvente af den nye version.

Jeg har allerede skrevet om Pivot-diagrammer her: http://libreofficedk.blogspot.dk/2017/03/nyt-i-libreoffice-54-pivotdiagrammer.html

Denne version har nogle konkrete områder, hvor der er lagt en særlig indsats. Det gælder blandt andet konkrete områder af import fra Microsoft-formater, som er en uendelig opgave. Specielt når det gælder indlejrede EMF-elementer, f.eks. figurer og diagrammer, er der sket en række tiltag.

Wikipedia om EMF: https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Metafile

På regnearks-området er der kommet nye muligheder for at håndtere skrivebeskyttelse meget mere præcist, så du f.eks. kan beskytte en bestemt række, kolonne eller et område. Du kan også beskytte et ark, men tillade at der f.eks. indsættes nye rækker eller kolonner.

For regneark er det også blevet lettere at håndtere kommentarer, idet det nu er muligt at vise/skjule eller slette alle kommentarer på en gang.

Den nye Notebook værktøjslinje, som nok bedst kan sammenlignes med Microsoft Offices "Bånd" (Ribbons) er videreudviklet, så den nu understøtter temaer (læs mere om temaer her: http://libreofficedk.blogspot.dk/2016/01/pimp-din-kontorpakke.html ). Desuden er det muligt nu i begrænset omfang at tilpasse indholdet i Notebook værktøjslinjen.TIP: Hvis du vil eksperimentere med Notebook-værktøjslinjen, er det en god ide først at tage en kopi af din brugerprofil. Det er filen /libreoffice/4/user/registrymodifications.xcu . Så bliver det lettere for dig at nulstille til udgangspunktet når du er færdig.

Fra mandag d. 22. maj 2017 kan du downloade LibreOffice 5.4 beta0 her: https://da.libreoffice.org/hent-libreoffice/test/ 

Du kan se en foreløbig oversigt på engelsk over alle nyheder i LibreOffice 5.4 her: https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/5.4