lørdag den 18. marts 2017

Nyt i LibreOffice 5.4: Pivotdiagrammer

Det er godt nok tidligt, men allerede nu kan vi begynde at glæde os til næste version af LibreOffice. Version 5.3 udkom i slutningen af januar i år, og version 5.4 kan forventes omkring august eller september.

Det kan du læse mere om på denne side: libreofficedk.blogspot.dk/p/blog-page.html

Pivotdiagrammer

Pivottabeller er et virkningsfuldt værktøj til at vende og dreje, manipulere og opsummere et datasæt i regnearket for at få værdifulde oplysninger vist.

For at få en hurtig visuel repræsentation af informationerne, kan pivotdiagrammer anvendes. Et pivot-diagram kan oprettes ud fra pivottabeller, og hvis pivottabellen bliver ændret, så gør pivotdiagrammet automatisk opdateret.

Pivottabeller har været tilgængelig i LibreOffice i lang tid, men der har hidtil ikke været pivotdiagrammer.

Pivotdiagrammer vil blive frigivet i LibreOffice 5.4.

Diagrammet er et normalt diagram, blot er datakilden ikke som normalt kolonner, rækker og celler, men en kæde direkte til en pivottabel.


Det har tidligere været muligt at oprette et diagram med en pivottabel som kilde, og opdatering i data har da også resulteret i opdatering af diagrammet. Men ændringer i pivottabellen har ikke resulteret i automatisk opdatering (ændring) i diagrammet. Det er tilfældet nu, hvor eksempelvis tilføjelse af en ny dimension i pivottabellen automatisk slår igennem i diagrammet.

Udvikleren Tomaž Vajngerl, som er betalt af Nantes Métropole og Ville de Nantes, har lavet en lille video, hvor funktionen kan opleves.
Video: https://youtu.be/xRulORXWhP8

Blog-indlæg på engelsk: https://tomazvajngerl.blogspot.dk/2017/03/pivot-charts-in-libreoffice-part-1.html