søndag den 4. september 2016

Lukker Open Office ned?

Den 28. september 2010, dannede nogle medlemmer af OpenOffice.org-projektet en ny gruppe kaldet The Document Foundation og en ny gren af OpenOffice.org, indtil videre kaldet LibreOffice. Oracle var inviteret til at blive et medlem af Document Foundation og blev spurgt om de ville donere OpenOffice.org brandet til projektet. I stedet valgte Oracle, på opfordring fra IBM. at ændre licensbetingelserne til Apache-licens, og overdrage koden til Apache Foundation.

Apache Open Office har i mellemtiden ikke formået at tiltrække udviklere, og siden IBM trak sig ud af projektet, har de tilbageværende udviklere haft svært ved at følge med udviklingen. Blandt andet har det ikke været muligt for projektet at udgive vigtige sikkerhedsopdateringer.

På en postliste for medlemmer, forklarer vicepræsident Dennis E. Hamilton, at teamet overvejer at stoppe udviklingen af Apache Open Office, netop fordi det ikke har været muligt at foretage nødvendige sikkerhedsrettelser og opdateringer på regelmæssig basis.

Apache Foundation og udviklingsteamet undersøger nu, hvordan projektet kan lukkes pænt ned, og på en måde som både udviklere, brugere og Apache Foundation kan være tjent med. Endvidere overvejes det om rettighederne til navnet "Open Office" skal overdrages til andre, eller fortsat skal tilhøre Apache Foundation.

Under alle omstændigheder anbefales alle brugere af OpenOffice.org og Apache Open Office at udskifte programmet med LibreOffice.

Kilder:
http://news.softpedia.com/news/openoffice-could-be-discontinued-but-that-s-ok-because-we-have-libreoffice-507929.shtml
http://arstechnica.com/information-technology/2016/09/openoffice-after-years-of-neglect-could-shut-down/
https://www.neowin.net/news/lack-of-volunteer-contributors-could-mean-the-end-for-openoffice
http://www.digi.no/artikler/openoffice-prosjektet-i-krise/351166
https://www.version2.dk/artikel/openoffice-projektet-raaber-desperat-efter-nye-kraefter-929890
www.computerworld.dk/art/237979/openoffice-st-r-p-gravens-rand-udviklere-diskuterer-nedlukning-af-projektet 

Baggrund (Wikipedia):
LibreOffice: https://da.wikipedia.org/wiki/LibreOffice
OpenOffice.org: https://da.wikipedia.org/wiki/OpenOffice.org