fredag den 25. marts 2016

Boganmeldelse: Designing with LibreOffice

Bruce Byfield er mangeårig journalist for blandt andet magasinerne Datamation, LWN, Linux Developer Network, Linux Journal og Linux Pro Magazine.

Bruce har i samarbejde med dokumentations-teamet, specielt med hjælp fra Jean Weber, skrevet denne bog om design af tekst i tekstdokumenter.

Find bogen her: http://designingwithlibreoffice.com

Denne bog er ikke som vejledninger er flest. Her får du ikke en gennemgang af menupunkt efter menupunkt. Det er ikke kun en introduktion til design af tekstdokumenter i LibreOffice, men en indføring i generelle typografiske begreber som skrifttyper, knibning og valg af margin i forhold til skriftstørrelser.

Even advanced users puzzle over the REGISTER - TRUE setting on
the INDENTS & S PACING tab. It’s a large mystery for a simple setting. The REGISTER - TRUE feature makes lines consistent across the pages – or as near as possible if different-sized fonts are used.
When REGISTER - TRUE is selected, the lines of text in columns,
mirrored pages, or on both sides of a page are spaced identically.

Jeg kan varmt anbefale bogen til både nybegyndere og erfarne brugere, som har brug for at lære lidt mere om, hvordan breve, dokumenter og artikler kan blive lidt pænere.

Download gratis eller køb en papirudgave

Bogen kan downloades som PDF i sin helhed, eller du kan downloade de enkelte kapitler i ODT-format. Og det er helt gratis. Bogen er udgivet udner Creative Commons. Men jeg vil opfordre til, hvis du synes at bogen giver værdi, at købe et trykt eksempler fra Lulu.com her: http://www.lulu.com/shop/bruce-byfield/designing-with-libreoffice/paperback/product-22597514.html

LibreOffices dokumentationsgruppe har i øvrigt en række andre bøger til salg samme sted: http://www.lulu.com/spotlight/opendocument