tirsdag den 13. oktober 2015

Næste version 5.1

Jeg vil begynde en række af artikler, som beskriver nye funktioner i næste version 5.1. Ifølge plane kommer 5.1.0 på gaden i starten af februar næste år.

Brevfletning

Brevfletning i LibreOffice (og faktisk også alle andre kontropakker) er ganske kompliceret. LibreOffice har myriader af kombinationsmuligheder, blandt andet for at flette breve, kartotekskort, etiketter fra datakilder som databaser, regneark og adressekartoteker. Mængden af kombinationsmuligheder gør brevfletning til en ganske kompliceret opgave.
I LibreOffice har det ikke været nemt, blandt andet fordi der skulle oprettes en database som forbindelse mellem flettedokumentet (typisk Writer) og datakilden (f.eks. et Calc-regneark). Et stort problem, fordi det er uklart for brugeren hvorfor databasen blev oprettet, og derfor sletter den. Et andet problem har været at databaseforbindelsen (forbindelsen mellem Writer og databasen) blev gemt i brugerprofilen, og det er dermed ikke muligt at flytte filerne til en anden destination, eller lade en anden bruger anvende fletnignen
Fra og med version 5.1 er det ikke mere nødvendigt at etablere en særskilt database, så der altså kan flettes direkte mellem Writer og Calc.

Læs mere her: http://vmiklos.hu/blog/mail-merge-embedding.html

Se demonstrationsvideo her: https://www.youtube.com/watch?v=5iQFZBOz8rM