lørdag den 19. december 2015

LibreOffice OnLine er (næsten) parat

Nu er det muligt at afprøve LibreOffice OnLine.

LibreOffice OnLine er en on-line version af LibreOffice, men ikke som service, sådan som vi kender det fra Google Docs og Zoho. LibreOffice OnLine er derimod den software som skal bruges til at køre LibreOffice på en server, så den kan bruges igennem en browser. De fleste vil nok vælge at etablere en privat server (private cloud) og så afvikle derfra.

Foreløbig version er frigivet af firmaet Collabora, som kalder det CODE (Collabora Online Development Edition).

LibreOffice OnLine skal bruge en kontekst for at fungere, altså en form for cloud-service, hvor dokumenterne kan opbevares. Den foreløbige implementering er i OwnCloud, hvor LibreOffice fungerer som in-line editor af dokumenter.

Dette er OwnCloud App'en: https://apps.owncloud.com/content/show.php/LibreOffice+Online?content=174455

Advarsel: Installation af App'en i Owncloud forudsætter at du selv kompilerer LibreOffice på serveren => Det er ikke for almindeligt dødelige.

Heldigvis er det muligt at downloade en 64 bit virtuel server, som f.eks. kan køres fra VMWare Player eller Virtual Box. Du kan finde oplysninger om hvordan du finder den virtuelle server ved at følge linket nederst.

Hvad er Code vs. Collabora Online?
I modsætning til Collabora Online, har CODE ikke gennemgået hverken kommerciel kvalitetssikring eller sikkerhedstest. Det er udelukkende en udviklerversion og innovationsplatform. Ideen med CODE er ikke at være produktion-klar, men at være en komplet form for early adoption udgave,  som udviklere kan bygge videre på og dermed blive involveret som bidragsyder.

Pressemeddelelse fra Callobora: https://www.collaboraoffice.com/collabora-and-owncloud-announce-partnership-and-release-code-for-libreoffice-online-developers/

Produktpræsentation: https://www.collaboraoffice.com/code/