fredag den 27. februar 2015

Regeringen bør have en politik for open source

Alle regeringerne bør have politikker, der øger deres brug af open source software, siger professor dr. Wolfgang Finke fra Ernst-Abbe University of Applied Sciences i Jena (Tyskland).

I mange lande kan brugen af ​​leverandørejet software være uholdbar på længere sigt, siger han, "enten fra et teknisk eller fra et finansielt synspunkt."

Professor Finke er overbevist om, at bekymringer om it-sikkerhed vil føre offentlige myndigheder til i højere grad at bruge open source software i fremtiden. Det er den eneste måde at undgå de sikkerhedsproblemer, som dominerer verden i dag, siger han. "Men open source er ikke mirakelkuren", advarede han. "Det vil kræve professionel systemledelse, og en systematisk og fuld udnyttelse af open source."

I februar måned, var Wolfgang Finke en af ​​hovedtalerne på en konference i Oman. Professor Finke, som er specialist i forretningsinformationssystemer, anbefaler alle regeringer at etablere et open source ressourcecentre, for at øge fremdriften af brugen af ​​denne type software. Sådanne ekspertisecentre bør afholde workshops og konferencer, og systematisk holde regeringen og virksomhedsledere opdaterede med fordelene ved open source software.

Centrene vil kunne hjælpe med at opbygge teknisk viden og rådgivningskapacitet, forklarer professoren. "Det øge kompetencerne i den offentlige og den private sektor, og give næring til den lokale open source servicesektor. Offentlig-private piloter kan låse op for områder med stort potentiale, såsom hospitalsledelse og universitetetsadministration". Ressourcecentrene skal også bidrage til at udvikle politikker for open source software, herunder udvikling, deling og genbrug.

Uddannelse

Han anbefaler regeringerne at opbygge deres ekspertise og skabe et miljø til gavn for open source software virksomheder. Open source software skal også være en standard i uddannelsespolitikken, f.eks. ved at være en del af pensum i datalogi m.v. på universiteterne.

Dette vil bidrage til opbygning af en IT-sektor, som vil være i stand til at understøtte de offentlige myndigheder. "Hønen eller ægget problemet skal løses en gang for alle siger Wolfgang Finke, og fortsætter; "ressourcecentre for open source burde være obligatorisk."

Professor Finke talte i Oman om fordelene for regeringer ved hjælp af open source. Disse omfatter øget konkurrence, øget interoperabilitet, anvendelse af internationale IT-standarder og øget informationssikkerhed, samtidig med betydelige besparelser. "Alene annonceringen af ​​et landsdækkende skifte til open source vil resultere i at leverandører af proprietær software vil nedsætte deres priser betydeligt", siger Finke.

Kilde: https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/news/%E2%80%98governments-should-have-free-software-policy%E2%80%99

Oversat med tilladelse og i overensstemmelse med reglerne: https://joinup.ec.europa.eu/page/legal-notice