torsdag den 29. januar 2015

LibreOffice for Android

Første version af LibreOffice for Android er frigivet i en beta-version.
Der er tale om en dokumentfremviser, så du f.eks. kan åbne vedhæftede ODF-filer på din telefon eller tablet. Med app'en kan du fremvise tekstdokumenter, regneark, præsentationer og tegninger.Læs mere om app'en her: http://blog.documentfoundation.org/2015/01/21/libreoffice-viewer-for-android/
Hent app'en gratis i Google Play Butik her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.collabora.libreoffice

LibreOffice Viewer (Beta) er udviklet af det britiske firma Collabora med støtte fra firmaet SMOOSE. Den er bygget på grundlæggende arbejde af medlemmer af LibreOffice fællesskabet, SUSE, og Mozilla Corporation, med yderligere programmeringshjælp fra Jacobo Aragunde fra Igalia, samt Andrzej Hunt og Ian Billet som del af Google Summer of Code.


Kun visning

Denne version, som altså kun kan vise dokumenter, forventes at blive frigivet i en endelig version i løbet af marts måned i år.

Samtidig har The Document Foundation offentliggjort resultatet af et udbud, hvor foreløbigt tre ud af fire områder er tildelt to firmaer. Udbuddet skal samlet set skabe grundlaget for en komplet Android-version af LibreOffice, herunder adgang til forskellige cloud-services.

Det endelige resultat af det samlede udbud forventes at blive offentliggjort i slutningen af marts 2015.

The Document Foundation vil løbende offentliggøre beta-versioner af den samlede løsning, så snart udviklingsarbejdet kommer i gang.

Udviklingen finansieres af The Document Foundation, og er kun muligt takket være de mange donationer til fonden.

Læs mere om udbuddet her: http://blog.documentfoundation.org/2015/01/27/the-document-foundation-announces-the-results-of-the-android-tender/
Du kan donere til The Document Foundation her: http://donate.libreoffice.org/