søndag den 15. september 2019

Registrering af arbejdstid

I 2016 lavede jeg en evighedskalender, som jeg vil minde om. Der er tale om et regneark med en indbygget makro.

Du kan læse om kalenderen her: http://libreofficedk.blogspot.dk/2016/10/regneark-i-calc-arskalender.html
Du kan downloade regnearket her: https://www.dropbox.com/s/v6vi1pbbdmo0oz2/Kalender.ods?dl=0

Senest har jeg lavet en evighedskalender til registrering af arbejdstid.

På første fane vælger du årstal og indtaster din normale arbejdstid.

Herefter kan du måned for måned registrere hvornår du kommer og går. Efterhånden du udfylder dagene, kan du se resultatet i oversigten på første fane.

 

I kolonnen "Start" indtaster du hvornår du startede, fx 07:30, og i kolonnen "Slut" skriver du hvornår du gik igen, fx 16:00.

Hvis du selv betaler din frokostpause kan du korrigere for det ved at forøge den daglige arbejdstid med 30 minutter eller ved at skrive -00:30 i kolonnen "Ekstra". Den kolonne kan du også bruge, hvis du fx bliver kontaktet af din arbejdsplads uden for din normale arbejdstid, eller hvis du har taget noget arbejde med hjem.




Du kan downloade regnearket her: https://www.dropbox.com/s/ynuahdxua46jsbr/Tidsregistrering.ods?dl=1

Regnearket er udviklet i skrivebordsversionen, men kan sagtens bruges i LibreOffice Online.



Regnearket var egentlig ikke svært at lave, men der var dog et par små "knaster". Den første knast var at håndtere 29. februar som jo ikke skal anvendes med mindre det er skudår. Knasten endte med at løses ved at skifte til engelsk, fordi funktionen ISLEAPYEAR er oversat forkert til dansk (jeg har rettet det for fremtiden) og formlen virker fint i den danske version.

Den anden knast var at trække to klokkeslæt fra hinanden. Det går meget godt, men er resultatet en negativt tidangivelse, gik det galt. 07:30 minus 08:00 giver som udgangspunkt 23:30. Det betyder at 8 timer tidligere end 7:30 var klokken 23:30. Problemet blev løst ved manuelt at ændre formatet fra TT:MM til [TT]:MM.