søndag den 18. august 2019

Holland advarer mod Office Online og Office apps

En rapport, der er udarbejdet for det nederlandske justitsministerium, advarer de statslige institutioner om ikke at bruge Microsofts Office Online eller mobile apps på grund af potentielle sikkerheds- og privatlivsrisici.

Det skriver The register : https://www.theregister.co.uk/2019/07/30/dutch_office_online_mobile/

Rapporten er udarbejdet af et konsulentfirma, bestilt af ministeriet, fandt, at Office Online og Office-mobilapperne skulle forbydes fra regeringsarbejde. Rapporten fandt, at apps ikke var i overensstemmelse med det sæt af privatlivsregler, som Redmond har indgået med den hollandske regering.

Det skal dog bemærkes, at den hollandske regering fortsat arbejder sammen med Microsoft for at fjerne disse funktioner, men dog advarer om, at regeringsinstitutioner bør undgå at benytte Office Online og Office-mobile apps.

Rapporten er en del af en større kampagne, som Microsoft fører i EU i kølvandet på GDPR. Redmond-giganten er blevet undersøgt af EU's Data Protection Supervisor for den måde, dens telemetri-værktøjer (som hjælper med at spore fejl og ydeevne) indsamler data om brugere i Europa og derefter gemmer dem på servere, der er befinder sig i USA.

Tidligere på året forbød den tyske databeskyttelseskommissær i delstaten Hessen at anvende Office 365 til skolebrug:
http://libreofficedk.blogspot.com/2019/07/office-365-bliver-forbudt-til-skolebrug.html