onsdag den 5. august 2015

LibreOffice 5.0 er frigivet i dag

Du kan som sædvanligt hente den nyeste version af LibreOffice her: https://da.libreoffice.org/hent-libreoffice


De vigtigste nyheder i denne version er
  1. at Android versionen med begrænset redigering nu er klar til at blive taget i brug for alvor. (En version som kan afvikles i browseren forventes at blive præsenteret i første kvartal næste år).
  2. at LibreOffice nu findes i en 64 bit version til Windows.
  3. at LibreOffice efterhånden har fået et meget mere moderne udseende, blandt andet med simple og moderne ikonsæt, samt et velfungerende værktøjspanel i højre side af skærmen.
  4. at flere funktioner er tilgængelige på en mere intuitiv måde, f.eks. at indsatte billeder nu kan beskæres vha. musen.
  5. at LibreOffice håndterer fremmede filformater langt bedre end tidligere, og langt bedre end konkurrerende leverandørejede kontorprogrammer.

Jeg har tidligere skrevet om et par af de enkelte nye funktioner her: http://libreofficedk.blogspot.dk/search/label/LibreOffice%205.0
Om android-versionen her: http://libreofficedk.blogspot.dk/search/label/Android
Du kan også se en stort set komplet beskrivelse af alle nye funktioner her (engelsk): https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/5.0

Private brugere kan sagtens tage LibreOffice 5.0 i anvendelse allerede i dag, men virksomheder, offentlige myndigheder og andre som bruger LibreOffice professionelt anbefales at vente til version 5.0.3 frigives, hvilket forventes at ske ca. tre måneder efter 5.0.